zaterdag 18 mei 2013

Chocolade-rozijnenbrood

Chocolade-rozijnenbrood

ingrediënten voor het deeg:
* 500 g bloem
* 2 g droge gist
* 350 ml water

ingrediënten voor de vulling:
* 100 g chocoladedruppels
* 150 g rozijnen ( donkere )

Hoe ga je te werk?
Leg de chocoladedruppels de avond voor in de koelkast.
Laat de rozijnen vooraf minstens een uur weken in water.
Giet ze af, laat ze uitlekken en dep ze droog.

Voeg de ingrediënten voor het deeg samen in de kuip van de broodmachine.
Start een programma va 2 à 4 uur.
Neem op het einde van de laatste kneedbeurt de kuip uit de broodmachine zonder het programma te onderbreken.
Neem het deeg en de kneedhaak uit de kuip.
Druk het deeg plat en hak het in stukken.
Meng er de rozijnen en chocoladedruppels door.
Voeg dit alles samen en maak er een rond bolletje van.
Leg het gevulde deeg - zonder kneedhaak - terug in de kuip en zet de kuip weer in de machine.
De machine werkt het programma verder af.

Geen opmerkingen: