zondag 26 januari 2014

Broodpudding

Broodpudding



* 400 g brood
* 6 dl melk
* 150 g donker bruine suiker en 1 zakje vanillesuiker
* 3 sneden peperkoek of een beetje speculaas
* 75 g rozijnen (niet noodzakelijk)
* 3 eitjes
* weinig rum vb. amaretto
* kaneelpoeder
* 3 eetlepels bloem


of recept zonder eitjes
* 400 g brood
* 6 dl melk
* 150 g donker bruine suiker
* 3 sneden peperkoek of een beetje speculaas
* 75 g rozijnen (niet noodzakelijk)
* 1 pakje vanillebloem + een beetje melk




werkwijze:
1. Doe het brood in stukjes.
2. Doe er de melk bij, meng met een pureestamper.
3. Voeg de peperkoek of speculaas toe.
4. Voeg nadien de kaneelpoeder, rozijnen en de weinig rum.
5. De vanillebloem en de melk klop je zachtjes onder elkaar, zodat de vanillebloem niet meer te zien is.
6. Voeg de vanillebloem met de melk opgeklopt bij het mengsel.
7. Laat 10 minuten rusten.
8. Verwarm de oven voor op 180°C.
9. Doe het in een bakvorm, ofwel een anti-aanbakbakvorm ofwel een bakvorm ingesmeerd met boter en nadien bloem erin gedaan.
10. Laat 20 à 30 minuten bakken, zorg ervoor dat het middelste niet meer aan een satéstokje blijft vasthangen.
11. Laat afkoelen en dien op met een glaasje fruitsap.



Geen opmerkingen: