Brochette van verloren brood met kaneel en gebraden appeltjes
voor 4 personenvoorbereiding: 20min.
bereiding: 30 min.
makkelijk
ingrediënten:
* 400g rode appels, type Gala
* 2 zakjes vanillesuiker
* 1 groene appel, type Granny Smith
* 1 el citroensap
* 4 eieren
* 60 cl melk
* 4 el honing
*8 sneetjes toastbrood
* 100g boter
* 1 takje munt
Werkwijze:
1. Snij de rode appels in schijfjes.
Smelt 50g boter in een braadpan, voeg de schijfjes appel toe bestrooid met de vanillesuiker en bak ze in 3 min. aan elke kant goudbruin.
Hou aan de kant.
Snij de groene appel in staafjes.
Besprenkel met het citroensap.
2. Verwarm de melk op een zacht vuur en los de honing erin op.
Klop de eieren met de kaneel los in een mengkom.
Voeg langzaam de melk toe.
Dompel elk sneetje brood onder in het mengsel.
Smelt een klontje boter in een pan en kleur er, op een zacht vuur, alle sneetjes brood goudbruin aan beide kanten.
Snij het verloren brood in reepjes van dezelfde dikte als de schijfjes rode appel.
3. Maak een brochetje en prik afwisselend een reepje brood en een schijfje appel op een prikker.
Schik ze op een schaal en werk het geheel af met de staafjes groene appel en de blaadjes munt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten