zondag 12 juli 2015

Appelchips

Appelchips

ingrediënten:

* 1 kg rijpe appels
* 2 el citroensap
* 6 dl koud water

werkwijze:

1) Schil de appels en snij deze in dunne schijfjes.

2) Maak een potje met water en citroensap.

3) Doe de appels hier in voor ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat de appels goed in het water liggen, zodat ze helemaal ondergedompeld zijn.

4) Laat de appelschijfjes uitlekken op een droge theedoek.

5) Als deze uitgelekt zijn, laat je ze 2 uur uitdrogen in een oven van 160°C.

6) Zorg ervoor dat je de schijfjes regelmatig omdraait, ze moeten na deze 2 uur krokant zijn.

7) Haal ze uit de oven en laat ze nog 12 uur drogen onder een keukenhanddoek.

8) Als dit allemaal gebeurt is, kan je lekker genieten van deze appelchips bij de televisie.

Lekker gezond!!

Tip! Voordat je ze in de oven legt, kan je ze nog bestrooien met kaneel.

Geen opmerkingen: