zondag 12 juli 2015

Lekker lunchbroodje

Lekker lunchbroodje...

Niet zoveel tijd om een lunch in elkaar te steken, hier een lekker en simpel broodje om te maken.

Ingrediënten:

* geitenkaas of brie
* aubergine











* zongedroogde tomaten











* rucola










*  vloeibare honing













* geroosterde pompoenpitten of pijnboompitten
 

* baguette (bruin of wit)



* olie (olijf of zonnebloem)
* kruiden nl. tuinkruiden of Provençaalse kruiden of zout

Werkwijze:

1) Bak de broodjes in een oven van 180°C ongeveer 10 à 15 minuten. Ze moeten krokant en bruin zijn. Laat ze nadien afkoelen op een rooster.

2) Schil de aubergine en snij deze in schijfjes (rechthoekig of rond). Gril deze met olie en een beetje tuinkruiden, Provençaalse kruiden of een beetje zout. Je kan een grillmachine gebruiken of een grillpan, als je dit niet huis hebt, kan je deze nog altijd bakken in de pan met een beetje olijfolie of zonnebloemolie.

3) Rooster de pompoenpitten of pijnboompitten in de oven, deze is al afgezet omdat de broodjes klaar zijn, maar de oven is nog warm genoeg voor het roosteren. Zorg ervoor dat de pitten niet zwart zien en haal dus tijdig uit de oven.

4) Was de rucola, snij de zongedroogde nog in stukjes en snij de geitenkaas of de brie in schijfjes.
Tip ! De schil van de tomaten is soms nogal moeilijk door te snijden, als dit met een normaal scherp mesje niet lukt, kun je nog altijd een keukenschaar gebruiken.

5) Snij de broodjes open, beleg deze eerst met de aubergine. Boven de aubergineschijfjes komt de geitenkaas of de brie (in stukjes) ingesmeerd met een druppeltje honing. Boven de kaas komen de zongedroogde tomaatjes, de rucola en de pompoenpitten of pijnboompitten.


Geen opmerkingen: