Soorten mosterd...
1. Milde mosterdWat? : verfijnde mosterd van wit (geel) mosterdzaad met azijn, suiker en zout
Gebruik? : smaakmaker in sauzen, dips en bij vlees
Smaak? :
- fijn
- kruidig
2. Middelscherpe mosterd
Wat? : verfijnde mosterd van wit (geel) en bruin (zwart) mosterdzaad met azijn en zout
Gebruik? : sauzen, dressings, dips en vlees
Smaak? :
- licht kruidig
3. Beierse mosterd
Wat? : mosterd van gemalen mosterdzaad of bruin, geel mosterdpoeder met suiker/honing, water, azijn en kruiderij
Gebruik? : diverse worsten
Smaak? :
- nogal zoet
4. Dijonmosterd
Wat? : klassieke, pittige mosterd gemaakt van bruin (zwart), niet ontvet mosterdzaad
Waar? : traditioneel vervaardigd in Dijon (Frankrijk)
Gebruik? : sauzen, dressings, dips en vlees
5. Grove mosterd
Wat? : grof gemalen, matig scherpe mosterd met nog hele witte (gele) of bruine (zwarte) mosterdzaadjes inclusief vliesjes
Gebruik? : zeer geschikt om een braadstuk mee in te wrijven omdat deze mosterd bestand is tegen verhitting dus nl. sauzen, gebraden en gegrild vlees
6. Engelse mosterd
Wat? : pittige mosterd en wordt traditioneel gemaakt van het drooggemalen mosterdmeel van bruin (zwart) en wit mosterdzaad
Gebruik? : sauzen, dressings, dips, bij vlees
Smaak? :
- kruidig
- pittig
Geen opmerkingen:
Een reactie posten