zondag 12 juli 2015

Soorten mosterd

Soorten mosterd...

1. Milde mosterd

Wat? : verfijnde mosterd van wit (geel) mosterdzaad met azijn, suiker en zout

Gebruik? : smaakmaker in sauzen, dips en bij vlees

Smaak? :
- fijn
- kruidig

2. Middelscherpe mosterd

Wat? : verfijnde mosterd van wit (geel) en bruin (zwart) mosterdzaad met azijn en zout

Gebruik? : sauzen, dressings, dips en vlees

Smaak? :
- licht kruidig

3. Beierse mosterd

Wat? : mosterd van gemalen mosterdzaad of bruin, geel mosterdpoeder met suiker/honing, water, azijn en kruiderij

Gebruik? : diverse worsten

Smaak? :
- nogal zoet

4.  Dijonmosterd

Wat? : klassieke, pittige mosterd gemaakt van bruin (zwart), niet ontvet mosterdzaad

Waar? : traditioneel vervaardigd in Dijon (Frankrijk)

Gebruik? : sauzen, dressings, dips en vlees

5. Grove mosterd

Wat? : grof gemalen, matig scherpe mosterd met nog hele witte (gele) of bruine (zwarte) mosterdzaadjes inclusief vliesjes

Gebruik? : zeer geschikt om een braadstuk mee in te wrijven omdat deze mosterd bestand is tegen verhitting dus nl. sauzen, gebraden en gegrild vlees

6. Engelse mosterd

Wat? : pittige mosterd en wordt traditioneel gemaakt van het drooggemalen mosterdmeel van bruin (zwart) en wit mosterdzaad

Gebruik? : sauzen, dressings, dips, bij vlees

Smaak? :
- kruidig
- pittig






Geen opmerkingen: