Krokant kuipje met zalm
voor 4 personen
voorbereiding: 15 min.
bereiding: 7 min.
ingrediënten:
- 600 g zalmfilets, ontdaan van vel en graten- 400 ml plattekaas of smeerkaas
- het sap van 1 ctiroen of citroensap
- 2 takjes kervel of peterselie
- 2 vellen brickdeeg of bladerdeeg
- 30 g gesmolten boter
- fleur de sel
- zout, peper van de molen
1. Snij de zalmfilets in hele kleine blokjes.
Meng de plattekaas met het citroensap en kruid met peper en zout.
Was en droog de kervel en rist de blaadjes van de steeltjes of hak de peterselie.
Rol de brickvellen uit op de werkplank.
Snij elk vel in vier repen van dezelfde hoogte als de bakvormen.
Strijk ze met een penseel in met boter.
Plaats twee repen boven elkaar langs de repen boven elkaar langs de binnenkant van de vormen.
2. Bak 7 tot 9 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, tot de kuipjes net goudgeel worden.
Haal ze voorzichtig uit de bakvormpjes.
Verdeel het mengsel van plattekaas over de kuipjes en doe er de zalmblokjes bij.
3. Werk af met de fleur de sel en een draai van de pepermolen.
Strooi er wat kervelblaadjes over.
Dien onmiddellijk op.



Geen opmerkingen:
Een reactie posten