Sterren met vleesvulling
voor 4 personen
voorbereiding: 15 min.
bereiding: 30 min.
ingrediënten:
* voor de vulling:
- 2 kleine sneetjes wit brood- 500 ml melk
- 1 sjalot
- 1/2 teentje knoflook
- 1 scheutje olijfolie
- 400 g gehakt
- 1 ei
- peterselie, orgenano, dragon, salie, Provençaalse kruiden,...
- peper & zout
* voor het omhulsel
- 1 el bloem- 2 vellen bladerdeeg
- 1 ei
de vulling bereiden:
Fruit de gehakte sjalot en de geperste knoflook in olijfolie.
Meng het brood met het gehakt, de sjalot, de look en de kruiden tot een homogeen mengsel.
Kruid met peper & zout.
het bladerdeeg bereiden:
Strooi wat bloem op het werkblad en rol er de vellen bladerdeeg op uit.
Steek met een steekvorm sterren uit een van de vellen.
Plaats 2 tl vulling op elk sterretje.
Bestrijk de sterren met het losgeklopte ei en bak 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Je moet geen stervorm gebruiken, je kan ook andere vormen gebruiken.




Geen opmerkingen:
Een reactie posten