vrijdag 28 december 2012

Sterren met vleesvulling voor kerst!

Sterren met vleesvulling


voor 4 personen
voorbereiding: 15 min.
bereiding: 30 min.

ingrediënten:

* voor de vulling:

- 2 kleine sneetjes wit brood
- 500 ml melk
- 1 sjalot
- 1/2 teentje knoflook
- 1 scheutje olijfolie
- 400 g gehakt
- 1 ei
- peterselie, orgenano, dragon, salie, Provençaalse kruiden,...
- peper & zout

* voor het omhulsel

- 1 el bloem
- 2 vellen bladerdeeg
- 1 ei

de vulling bereiden:

Laat het brood weken in de melk.
Fruit de gehakte sjalot en de geperste knoflook in olijfolie.
Meng het brood met het gehakt, de sjalot, de look en de kruiden tot een homogeen mengsel.
Kruid met peper & zout.

het bladerdeeg bereiden:

Strooi wat bloem op het werkblad en rol er de vellen bladerdeeg op uit.
Steek met een steekvorm sterren uit een van de vellen.
Plaats 2 tl vulling op elk sterretje.
Bedek met het tweede vel bladerdeeg en snij dezelfde stervorm uit met het steekvormpje.
Bestrijk de sterren met het losgeklopte ei en bak 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Je moet geen stervorm gebruiken, je kan ook andere vormen gebruiken.



Of een pasteitje maken.

Geen opmerkingen: