maandag 31 december 2012

Zelfgemaakte speculaas!

Zelfgemaakte speculaas:

ingrediënten:


* 250 g bruine kandijsuiker
* 2 eieren
* 500 gram zelfrijzende bloem of gewone bloem + zakje wijnsteenbakpoeder
* 1 eetl. (10 gram) speculaaskruiden
* 200 g boter

 

1. Meng de boter, suiker en eieren in de kenwood.

2. Meng de kruiden onder de bloem en voeg in verschillende delen toe aan je botermengsel.
  3. Maak van het deeg een grote bol, dek af en laat 1 of 2 nachten rusten in de koelkast.

4. Laat na het wachten het deeg op kamertemperatuur komen en steek figuurtjes uit het dun uitgerolde deeg of  vul er een speculaasplank mee om figuurtjes met reliëf te vormen. De dikte van het deeg bepaald een beetje de smaak, hoe dunner hoe knapperiger.

5. Bak in een oven aan 175°C voor 8 à 20 min. Ja, 8 à 20 minuten is veel verschil, maar dat is dus afhankelijk van de dikte en van hoe krokant je het graag hebt. Als ze wat donkerder worden langs de onderkant ben je ze te lang aan het bakken en worden ze vrij droog.


Geen opmerkingen: