woensdag 9 januari 2013

Aardappelwafeltjes!

Aardappelwafeltjes

ingrediënten:
* 1 kg zachtgekookt aardappelen
* 100g vetstof
* 200g bloem
* 2 dl water
* 4 eieren
* peper & zout
* verse kruiden: dille, bieslook, peterselie

wafelijzer

Bereiding:
1. Aardappelen schillen, gaar koken in gezouten water.
2. Afgieten en drogen op het vuur, flink opschudden.
3. Door de roerzeef draaien en op smaak brengen met peper en zout.
4. Soezendeeg: 2 dl water samen met 100g vetstof aan de kook brengen.
                        Bloem in één keer toevoegen en op en zacht vuurtje laten drogen.
                        Kookpan van het vuur nemen en 1 na 1 de eieren toevoegen.
                        Goed roeren en luchting opkloppen.
5. Meng de aardappelpuree onder het deeg en breng op smaak met peper, zout en versgehakte kruiden.
6. Bak de wafeltjes goudgeel door gebruik te maken van een wafelijzer of als soesjes in heet frituurvet.

Geen opmerkingen: