Foccacia
voor 4-6 personeningrediënten:
- n°1 1 pak broodmix voor wit brood of n°2 300g water en 750g bloem + rest van recept
- 1 kopje olijfolie
- klein handje (grof) zeezout
- 2 eetl. gehakte, gedroogde Italiaanse kruiden
- rechthoeking bakblik of vlaaivorm met doorsneden 26cm
Voorbereiding:
n°1Maak het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking; gebruik olijfolie i.p.v. boter.
Druk het deeg na het rijzen in het bakblik ( voor de echte foccacia-look ) of in de vlaaivorm ( dan wordt hij lekker dik en luchtig ).
Druk met de duim holletjes in de deeg en vul deze met zout en kruiden.
Laat in de roum een uur narijzen onder een schone handdoek op een warme plaats.
n°2
Bloem, water en olijfolie mengen in broodmachine.
De rest zoals het andere recept volgen.
Bereiden:
voor beiden nummersVerwarm de oven voor op 200°C.
Besprenkel het deeg met de rest van de olijfolie..
Zet het bakblik in het midden van de oven en bak het brood ongeveer 20 min.
Controleer af en toe of het niet te donker wordt.
Het brood is gaar als het een hol geluid geeft wanneer je er met een houten lepel op tikt.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten