Marsepeinrol
ingrediënten:
* 500 g bloem
* 20 g gist
* 5 g zout
* 10 g suiker
* 1 1/2 dl lauwe melk of sap van de geweekte abrikozen
* 50g boter
* 1 ei
* boter om in te smeren
vulling:
* 1 ei
* 150 g gedroogde abrikozen
* 150 g marsepein
* 1 koffielepel citroensap
afwerking:
* 150 g poedersuiker
* weekvocht abrikozen
* 1 losgeklopt ei
Werkwijze:
Alle ingrediënten voor het deeg in broodmachine mengen.
Nadien eerst 10 minuten laten rijzen.
Dan uitrollen.
Alle ingrediënten voor vulling mengen.
Eerst het ei met het citroensap.
Daarna de marsepein en eventueel de gedroogde abrikozen.
De vulling op het deeg uitsmeren.
De rol oprollen en in stukjes van ongeveer 3 cm sniijden.
Bakpapier op een bakplaat leggen.
Alle stukjes er opleggen.
Mooi laten bakken, goed in het oog houden.
Ongeveer 20 minuten.
Nadien bestrijken met de afwerking, niet per se nodig.
Aangezien wij geen abrikozen meer in huis hadden.
Heb ik dat niet gebruikt.
Het handigste is dat je gewoon lauwe melk gebruikt ipv het sap van de geweekte abrikozen.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten