Chocolade-vanillespiralen!
ingrediënten:
*375 g bloem* 100 g poedersuiker
* 250 g boter
* 2 eetl. slagroom
* 2 theel. vanille-essence
* 3 eetl; cacaopoeder
* 1 eiwit
* 2 eetl. kristalsuiker
bereidingswijze:
1. Vet twee bakplaten in.
Zeef de bloem met de poedersuiker en wrijf de boter erdoor;
2. Voeg al het een samenhangend mengsel begint te worden de slagroom en vanille toe.
Verdeel het deeg in twee porties en voeg aan een ervan de gezeefde cacao toe.
3. Kneed elke portie afzonderlijk glad en soepel.
Meng een beetje van elke kleur deeg door elkaar en vorm er rollen van 4 cm doorsnee van.
Leg ze verpakt in plasticfolie in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
Bestrijk elke rol met eiwit en wentel ze door de kristalsuiker.
5. Snijd ze in 6 mm dikke plakjes.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 8 tot 10 minuten.
Laat ze op een rooster afkoelen.
6. Bewaar de afgekoelde koekjes 5 tot 7 dagen in een goed gesloten trommel.
VOOR 3 1/2 DOZIJN
Geen opmerkingen:
Een reactie posten