Aardappelbroodjes!
bereidingstijd: 15 minutenoventijd: 70-90 minuten
ingrediënten:
* 4 grote aardappelen, ongeveer 250 g per stuk
* 50 g boter
* zout en versgemalen zwarte peper
* 120 g ham
* 120 g belegen kaas
bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon en droog ze af.
Prik ze in met een vork en leg ze op de bakplaat.
2. Leg de aardappelen 60-75 minuten in de oven tot ze zacht vanbinnen zijn en de schil krokant is.
Haal ze uit de oven.
3. Snijd de aardappelen doormidden en scherp het zachte binnenste er met een lepel uit.
Doe het kruim in de kom en zorg dat de schil heel blijft.
4. Prak het kruim met een vork.
Voeg de boter en zout en peper toe.
5. Zet de uitgeholde bootjes op de bakplaat.
Snijd de ham in reepjes en verdeel die over de bootjes.
Schep het kruim erbovenop.
6.Rasp de kaas en strooi die over de bootjes.
Zet ze nog eens 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten