dinsdag 26 februari 2013

Groentedips!

Groentedips!


voor 8 personen
bereidingstijd: 30 minuten

ingrediënten:
RAUWKOST:
* 4 wortelen, geraspt
* 2 courgettes
* 4 stengels bleekselderij
* halve komkommer
* 1 rode paprika
* 1 gele paprika
* 8 babymaïskolfjes
* andere groenten zoals bloemkool

KAASDIP
* 250 g roomkaas
* 2 el melk
* 2 bosuitjes, fijngesneden
* 1 el fijngesneden verse peterselie
* 1 el bieslook
* zout en versgemalen zwarte peper

HUMMUS
* 400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
* sap van 1 citroen
* 2 tenen knoflook, uitgeperst
* 2 el tahin (sesampasta)
* 125 ml olijfolie
* zout en versgemalen zwarte peper
* fijngesneden verse peterselie en paprikapoeder voor de garnering

bereidingswijze voor de kaasdip:
1. Snijd de wortels, courgettes, bloemkool en bleekselderij in reepjes van 6 cm lang.
Snijd de komkommer doormidden ( verwijder de zaadjes --> eigen keuze) en snijd hem in reepjes.

2. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaden.
Snijd de paprika's in reepjes.

3. Roer de roomkaas en de melk tot een glad mengsel.
Voeg de overige ingrediënten en wat zout en peper toe.

Bereidingswijze voor de hummus:
1. Pureer de kikkererwten, het citroensap en de knoflook in de keukenmachine.
Voeg de tahin toe en mix nog even.

2. Voeg de olijfolie in een dun straaltje toe terwijl de keukenmachine aanstaat.
Voeg wat peper en zout toe.

3. Doe de dips in de kommetjes.
Strooi wat peterselie en paprikapoeder over de hummus.
Zet de kommetjes op een groot bord en leg de rauwkost eromheen.

Geen opmerkingen: