Smakelijke paprikasoep
ingrediënten:* 2 koffielepels margarine
* 1 ui
* 1 sjalot
* 1 eetlepel paprikapoeder
* 4 rode paprika's
* 1/2 koffielepel cayennepoeder
* 1/2 koffielepel tijm
* 1 koffielepel basilicum
* 1 koffielepel oregano
* 2 eetlepels bloem
* 1 liter kippenbouillon
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 2 eetlepels room
* peper & zout
werkwijze:
Pel en hak de sjalot en de ui.
Halveer (in de helft doen) de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in stukken.
Verwarm de margarine in een grote pot en bak de ui en de sjalot met het paprikapoeder ongeveer 6 minuten op een zacht vuur.
Voeg de paprika's toe, breng op smaak met zout en peper en de rest van de kruiden.
Dek af en laat al roerend 20 minuten stoven op een zacht vuur.
Bestrooi met de bloem, meng en laat nog 2 minuten zonder deksel doorkoken.
Warm de bouillon op en giet hem samen met de tomatenpuree bij de paprika's.
Laat 15 minuten koken op een middelmatig vuur.
Mix de soep, doe er de room bij, meng en serveer onmiddellijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten