maandag 25 februari 2013

Cake met ricotta en limoen

Cake met ricotta en limoen

bereidingstijd: 85 minuten
ingrediënten voor 6 personen:

* 3 eieren
* 250g ricotta
* 120g suiker
* 200g amandelpoeder
* 40g maïzena
* 1 limoen, uitgeperst
* 10g boter
* 2 eetlepels amandelschilfers

bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop de eieren met de suiker tot de sneeuw.
3. Spatel er voorzichtig het amandelpoeder, de ricotta, de maïzena, het sap en de geraspte groene schil van de limoen onder. Smelt de boter op lage kracht in de microgolven en voeg hem toe aan het beslag. Meng rustig tot een gladde massa.
4. Giet de bereiding in een ingevette en met bloem bestuifde cakevorm.
5. Verdeel er de amandelschilfers over en laat 50 à 60 minuten bakken in de oven. (Dek eventueel af met aluminiumfolie als de cake en de amandelschilfers te sterk kleuren.)
6. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster. Heerlijk met een coulis van rode vruchten.

Geen opmerkingen: