Vijgencake met honingcrème en geroosterde amandelen
bereidingstijd: 60 minuteningrediënten voor 4 personen:
* 250g boter
* 250g zelfrijzende bloem
* 250g suiker
* 4 eieren
* 1 eetlepel kaneel
* 150g gedroogde vijgen
* 500g mascarpone
* 1 vanillestok
* 3 eetlepels vloeibare honing
* 50g amandelschilfers
bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Meng de boter op kamertemperatuur in een kom met de bloem, de suiker en de eieren tot je een glad beslag verkrijgt. Voeg er een afgestreken eetlepel kaneelpoeder en stukjes fijngesneden gedroogde vijgen aan toe.
3. Bestrijk een cakevorm lichtjes met boter, doe het beslag erin en bak 40 minuten in de oven.
4. Bereid intussen de honingcrème. Meng hiervoor de mascarpone in een kom met de zaadjes van een vanillestok en 3 eetlepels vloeibare honing. Roer alles goed door elkaar tot een gladde crème.
5. Rooster de amandelschilfers in een droge pan tot ze lichtbruin en lekker knapperig zijn.
6. Haal de cake uit de oven, ontvorm hem en laat afkoelen op een rooster. Leg twee plakjes vijgencake op een dessertbordje en dresseer er een lepel honingcrème bij. Werk af met wat geroosterde amandelschilfers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten